Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Norsborg 2022 3

Insidan av en hiss

Samtliga hissar besiktas en gång per år.

Säkra hissar för din trygghet

Att hissarna i våra hus fungerar som de ska är viktigt, både ur säkerhetssynpunkt och för att förenkla vardagen för dig som är hyresgäst hos oss. Samtliga hissar besiktas en gång per år. Ibland upptäcks säkerhetsbrister vid besiktningen. Då måste hissen stängas av omedelbart, vilket kan vara besvärligt för dig som bor i huset. Vid planerat underhåll av en hiss får du information om avstängningen i god tid. Men om en hiss behöver stängas av för en oplanerad reparation går det tyvärr inte att informera om det i förväg.

- Vi är medvetna om de problem som uppstår för våra hyresgäster och besökare när hissen inte kan användas, men man ska komma ihåg att avstängda hissar handlar om att vi tar säkerheten på allvar. Vi kan inte låta folk åka i hissar som har något fel, säger Lotta Dannefalk, förvaltningschef på Botkyrkabyggen.

Vid besiktningsanmärkning som gör att hissen måste stängas av utan förvarning har Botkyrkabyggen ett avtal med hissbolaget som innebär att arbetet med reparationen kan sätta igång med en gång. Därefter sker en efterkontroll av hissen av en auktoriserad besiktningsman. Detta sker i regel inom en vecka.

Ibland saknas reservdelar, då tar det längre tid att få hissen lagad. Under pandemin har många företag har haft problem med sina leveranser. Det har gjort att hissar blivit stående längre än vad som är önskvärt. Om hissen är avstängd och du är beroende av hissen för att kunna ta dig in och ut, t.ex. om du är rullstolsburen eller har svårt att gå, är det viktigt att du snarast hör av dig till oss så att vi kan komma fram till en bra lösning för dig.

Frost på en fönsterruta

Varmt inne när det är kallt ute

Tycker du att det är för kallt i din bostad? Värmen sätts på med automatik när det blir kallt utomhus. Ju kallare det är ute, desto varmare vatten skickas ut till elementen. Vid snabba väderomslag tar det ett tag innan värmesystemet hinner anpassa sig. Då kan det ta lite tid innan värmen kommer fram. Detta kan du själv göra för att behålla värmen i bostaden:

  • Stäng ventilen ovanför spisen när du inte lagar mat. Fönsterventiler ska däremot hållas öppna, annars fungerar inte ventilationssystemet.
  • Kontrollera att termostaten på elementen är påslagen.
  • Ställ inga möbler framför elementen och undvik att låta långa gardiner, badlakan och badrockar hänga ner framför elementen.
  • Ska du vädra, vädra snabbt några minuter (gärna med tvärdrag). Stäng av elementen under tiden du vädrar.

Varför ska jag logga in på Mina sidor?

På Mina sidor hittar du det mesta du behöver veta om ditt boende. Här publicerar vi bland annat information om vad som händer i ditt hus och i ditt område. Det är därför viktigt att du regelbundet, gärna en gång i veckan, loggar in på Mina sidor och tar del av den information som fi nns där. Om något händer, exempelvis en vattenläcka, är det också på Mina sidor du i första hand ska söka efter information. Står det ingenting där kan du kontakta kundservice på 08-530 694 90. På Mina sidor kan du även utföra tjänster som till exempel felanmälan, boka tvättstuga och söka efter p-plats.

Bild från Botkyrkabyggens webb som visar var du loggar in på Mina sidor.

Insidan av hiss på Odens väg i Norsborg Hissar och isolering

På Odens väg 2-14, Höders väg 4, 5, 6, 10 och 12 samt på Lokes väg 17 och 19 har hissarna moderniserats. Renoveringsarbetet är nu klart och hissarna är åter i drift. Stort tack för ditt tålamod! Det blir allt mer viktigt att spara energi. Just nu pågår arbeten med att isolera frånluftskanaler på Heimdals väg i Norsborg. Detta gör vi för att minska energiförlusterna.

Person tar bort vax från vaxkakor Guldgul honung från Norsborg

Våra honungsbin är ett led i Botkyrkabyggens arbete mot en hållbar framtid. Antalet insekter minskar i världen. Utan bin och andra pollinatörer blir skördarna sämre och vi får mindre mat. I slutet av augusti slungades honung från våra tre bikupor i Norsborg. Under sommaren har våra flinka honungsbin producerat hela 100 kg honung. På Norsborgsdagen den 10 september kunde den som kom förbi Botkyrkabyggens tält få en burk av det gyllengula guldet.

Nyputsad fasad Odens väg i Norsborg Fasadrenovering på Odens väg

Fasadrenoveringen på Odens väg 1-5 som pågått under våren och sommaren är klar. Den tidigare smutsgula färgen har bytts ut mot en snygg terracotta. Visst blev det fint!

Det tidigare områdeskontoret på Odens väg har även det fått ny färg. Och under sommaren påbörjades renoveringen av fasaderna på Odens väg 2-6 och 10-14. Detta arbete beräknas vara klart i november.

Flinka sommarjobbare

I sommar har Botkyrkabyggens personal i Norsborg haft hjälp av duktiga sommarungdomar. Under ledning av våra handledare har de bland annat målat bänkar och bord, städat källargångar och planterat. I år har Botkyrkabyggen haft 80 sommarjobbare varav 20 arbetade i Norsborg.

Ny hubb på gång på Lokes väg

Sedan tidigare har Botkyrkabyggen en hubb i Fittja. Snart får även Norsborg en hubb. Just nu håller vi på och ställer i ordning en lokal på Lokes väg 2. Syftet med våra hubbar är att de ska vara mötesplatser för människor i alla åldrar och olika aktörer inom civilsamhället, offentlig sektor och näringsliv. I hubbarna anordnas olika typer av aktiviteter för er som bor i området. Håll utkik framöver för mer information om den nya hubben i Norsborg.

Här hittar du information

Under sommaren har vi haft många in- och utflyttningar i våra bostäder. Har du nyligen blivit hyresgäst hos Botkyrkabyggen? Varmt välkommen till oss! På www.botkyrkabyggen.se hittar du massor av matnyttig information, helt enkelt sådant som är bra att veta när du bor hos oss.

 

10 tips när du sorterar matavfall

Under sommaren har behållare för matavfall installerats på Brages väg och i slutet av september kunde de som bor där börja sortera sitt matavfall. Här kommer några tips på vad som är bra att tänka på när du slänger matavfall:

  1. Använd alltid påshållaren.
  2. Använd alltid den bruna påsen som är avsedd för matavfall.
  3. Låt blött avfall rinna av i diskhon innan det läggs i påsen.
  4. Låt kaffefilter och tepåsar torka innan du lägger dem i påsen.
  5. Lägg använt hushållspapper och servetter i påsen, de hjälper till att suga upp vätskan så att påsen inte blir våt.
  6. Om du ska slänga mycket blött material kan du lägga en vikt tidningssida (utan häftklamrar) i botten av papperspåsen.
  7. Under varma sommardagar kan du använda dig av dubbla papperspåsar.
  8. Fyll inte påsen högre upp än till den streckade linjen.
  9. Släng påsen minst var tredje dag, även om den inte är full.
  10. Stäng påsen ordentligt innan du lägger den i avfallskärlet.

Missa ingen viktig information

Ibland är det bråttom att få ut information till er hyresgäster, till exempel om det uppstått en vattenläcka eller något annat brådskande. Då skickar vi ut information via sms, ofta med en länk till Mina sidor där du hittar mer information än vad som får plats i sms:et.

För att du ska kunna ta del av brådskande information är det viktigt att vi har ett korrekt mobilnummer till dig. Gå in på Mina sidor för att kontrollera att numret som står där stämmer.