Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Fittja 2023 4

Texten "Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Fittja 2023 #4" i vitt mot orange bakgrund.

Gul lapp med texten "flytta bort mig" och röd lapp med texten "flytta bort mig nu".

Saker i trapphuset  en säkerhetsrisk

Våra trapphus är utrymningsvägar som inte får blockeras och på så sätt hindra människor från att ta sig ut ur huset eller räddningstjänsten från att ta sig in och rädda liv. Visste du att cyklar, barnvagnar, dörrmattor och annat som står i trapphuset är en stor säkerhetsrisk? Saker av brännbart material ökar risken för anlagda bränder. Men vid en eventuell brand kan de också försvåra utrymningen genom att fylla trapphuset med rök och på så vis hindra människor från att ta sig ut. 

Nu sjösätter Botkyrkabyggen en ny rutin gällande saker som förvaras i våra trapphus. Från och med den 1 november flyttar vi bort allt som står i våra allmänna utrymmen som trapphus och källargångar. Innan vi tar bort något kommer vi att ge varningar i form av gula och röda kort. Om föremål som fått en varning inte tas bort kommer Botkyrkabyggens personal att flytta det till en lokal i området. Vi förvarar sakerna i sex månader, har inte ägaren hört av sig tills dess slängs de. Ring kundservice om du vill ha tillbaka något vi tagit bort.

Kontakta kundservice

Kök med gråa köksluckor. Köket är utrustat med spis, diskmaskin och kyl och frys.

Sugen på ett nytt kök?

Även du som bor i hyresrätt har möjlighet att sätta din egen prägel på ditt kök. Mot ett hyrestillägg kan du som har behovsanpassat underhåll möjlighet att byta ut både köksluckor, lådfronter och bänkskiva.

Nu har vi en ny köksväljare på webben där du enkelt kan bygga ditt kök och få en bra bild av
hur ditt färdiga kök kommer att se ut. I köksväljaren väljer du vilken typ av lucka du önskar och vilken färg, knopp eller handtag och vilken typ av bänkskiva.

Du som önskar kan även lägga till stänkskydd av kompaktpanel, antingen en slät eller med kakelmönster. På din hyresavi kan du se om du har behovsanpassat- eller valfritt lägenhetsunderhåll.

Till köksväljaren

 

Barn iklädda gula västar med texten "trygghetsvandring" inspekterar en lekplats.

Tryggare Fittja med Tigrarna

I slutet av oktober genomförde barngruppen Tigrarna en trygghetsvandring på Värdshusvägen. De tittade på lekplatserna, belysningen och städningen av utemiljöerna. Barnen tog fram förbättringsförslag som lämnades vidare till förvaltningen. Efteråt kalasade hungriga tigrar på pizza. 

Någon trycker på en brandvarnares testknapp

Brandvarnare räddar liv

En fungerande brandvarnare är en billig livförsäkring. Du bör kontrollera att brandvarnaren fungerar regelbundet, helst en gång i månaden. Detta gör du genom att hålla in brandvarnarens testknapp. Brandvarnaren ska då ge ifrån sig en signal. Om brandvarnaren inte fungerar eller om det inte finns någon i bostaden ska du göra en felanmälan.

Konstverk uppsatt på fasad. Konstverket är färgglatt och föreställer människor mot en mönstrad bakgrund.

Nytt konstverk på konstkuben

På FN-dagen den 24 oktober invigdes det nya konstverket i Regnbågsparken i Fittja. Målningen har skapats med familjer från Fittja under hösten. Familjernas historier synliggörs och tar plats på Konstkuben i Fittja, bredvid de tidigare konstverken skapade av systrar, seniorer och barn i området. Botkyrkabyggens barngrupp Tigrarna klippte bandet vid invigningen och bjöd på korvgrillning tillsammans med Studieförbundet Fittjapulsen. Alla som medverkat fick ta med sig en pensel hem som minne.

 

Paket inslagna med rött och rosa inslagningspapper och guldiga snören.

Sortera rätt i jul

Så här i juletider kan det bli mycket skräp. För att materialen ska kunna tas om hand på rätt sätt är det viktigt att sortera och slänga rätt skräp på rätt plats.

• Julklappspapper sorteras som pappersförpackning.
• Snören och etiketter slänger du i hushållssoporna.
• Frigolit och bubbelplast sorteras som plastförpackning.
• Julgranen slängs i grovsoprummet eller på närmaste återvinningscentral.
• De traditionella aluminiumformarna för ischoklad sorterar du som metallförpackning.
Det gäller även marschaller och konservburkar.
• Kartonger av wellpapp slängs i kärlet för wellpapp på återvinningscentralen. Övriga kartonger sorteras som förpackning och kan slängas på återvinningsstationen.
• Julkort, glitter och stearinljus slänger du i påsen för hushållsavfall.

Svart katt och brun hund

Har du husdjur? Tänk på detta

Att vara djurägare är härligt, men det innebär också att man måste ta ansvar och visa hänsyn. Alla ska kunna känna trivsel och trygghet i bostadsområdet och i våra hus.

1. Håll ditt husdjur kopplat i tätbebyggda områden.
2. Städa upp om ditt husdjur kissat eller bajsat inomhus eller om det bajsat
utomhus.
3. Sandlådorna är till för barnen, se därför till att ditt husdjur inte kissar eller bajsar där.
4. Om din hund skäller ofta kan det räknas som en störning. Se till att ditt husdjur inte stör grannarna.
5. Har du husdjur hemma behöver du ringa in din felanmälan.

 

Nu kan du lägga till medköande

Visste du att du som bor hos Botkyrkabyggen och står ensam på ditt hyresavtal numera kan lägga till en medköande när du gör en intresseanmälan på en lägenhet via Mina sidor? Detta är något som flera hyresgäster efterfrågat, men som tidigare inte har varit möjligt. För att läsa mer om vem som kan vara medköande och hur det fungerar rekommenderar vi att du läser våra uthyrningsregler. 

Våra uthyrningsregler (botkyrkabyggen.se)

 

Vad gör vi med 140-kronan?

Under hösten har bomöten hållits i våra områden. På agendan stod frågan om vad 140-kronan för 2024 ska användas till. Varje år sätter Botkyrkabyggen undan 140 kr per lägenhet i hyresgästmedel. Pengar som ni hyresgäster förfogar över och som ska gå till hyresgästaktiviteter som exempelvis grillkvällar, planteringsdagar eller föreläsningar. För att du som hyresgäst ska kunna vara med och påverka vad pengarna används till och kunna påverka din boendemiljö är det viktigt att du deltar i våra bomöten.

Kallt hemma? Kolla hit!

1. Stäng köksventilen när du inte lagar mat.
2. Kontrollera att elementen är påslagna.
3. Ställ inga saker framför elementen.
4. Mät temperaturen i lägenheten genom att placera en termometer en meter från yttervägg och golv.
5. Är temperaturen under 20 grader gör  en felanmälan.

 

Texten "Du vet väl om att du behöver uppdatera din kontaktuppgifter" i vitt mot orange bakgrund. Ibland behöver vi nå dig. Till exempel om det händer något akut i din fastighet eller om du gjort en felanmälan och behöver vår hjälp. Då är det viktigt att vi har rätt telefonnummer och e-postadress till dig. Ta för vana att varje år logga in på Mina sidor och kontrollera att de uppgifter du lämnat stämmer. 

Gör så här om du loggar in via mobiltelefon:
1. Tryck på Meny
2. Tryck på Mina uppgifter
3. Tryck på Ändra mina uppgifter
4. Kontrollera dina uppgifter och ändra dem om de är felaktiga
5. Spara dina ändringar

Gör så här om du loggar in via dator:
1. Gå till Start / Mina sidor
2. Tryck på Ändra mina uppgifter
3. Kontrollera dina uppgifter och ändra dem om de är felaktiga
4. Spara dina ändringar

Tidigare nyhetsbrev

2023
Nummer 3 2023
Nummer 2 2023
Nummer 1 2023

2022
Nummer 4 2022
Nummer 3 2022
Nummer 2 2022
Nummer 1 2022

2021
Nummer 4 2021
Nummer 3 2021
Nummer 2 2021
Nummer 1 2021

2020
Nummer 4 2020
Nummer 3 2020
Nummer 2 2020
Nummer 1 2020