Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Tumba 2022 1
Enkäter visar att arbetet för ökad trygghet uppskattas av er hyresgäster. Botkyrkabyggens trygghetssatsning Trygga Hus innebär att vi gör en trygghetsbedömning av våra hus som mynnar ut i en åtgärdsplan som ökar tryggheten för dig som bor där.
Hjälp oss göra Tumba bättre
Allt fler tycker att det är tryggt i Tumba. Det visar en enkät bland våra hyresgäster. Nu fortsätter vi arbetet för trygghet, bättre boende och service. I den satsningen behöver vi dina erfarenheter. Tack vare svaren i våra enkäter vet vi att vårt förvaltningsområde Tumba är det område där störst andel av våra hyresgäster anger att tryggheten är mycket bra eller ganska bra. 80,7 procent tycker det. Tumba är också det område där den upplevda tryggheten ökat mest, med 1,8 procentenheter mellan år 2020 och 2021.
Det är viktiga och glädjande fakta. Men för att bli ännu bättre behöver vi dina synpunkter och ändra vårt arbetssätt. Vi kommer att skicka ut fler frågor till våra hyresgäster. Efter en felanmälan och samtal till vår Kundtjänst kan du få frågor om hur du tycker att det fungerade. Om du under en period kontaktar oss flera gånger samma vecka ser vi till så att du inte får en enkät efter varje kontakt, vi begränsar antalet. Du kommer även få den vanliga årliga enkäten men en del får den en annan tid på året.
– Du har erfarenheter som är viktiga för oss för att skapa ett bra boende, trygghet och bättre service. Med tätare information från dig kommer vi kunna göra rätt insats på rätt plats, säger VD Chris Österlund.
Förbättringar kommer att ske hela tiden utifrån det som enkäterna visar och vi kommer omsätta synpunkter i åtgärder som är synliga för dig som bor i Tumba. Ta chansen att påverka, svara på våra enkäter. Tillsammans skapar vi ett bättre Tumba!
Inred balkongen med kuddar, filtar och växter så får du ett mysigt extrarum.
5 tips för en mysig balkong
En balkong kan vara ett härligt extrarum under årets varma månader. Men många använder inte sina balkonger. Här får du några tips på hur du enkelt kan göra balkongen till din egen oas, ett ställe där du vill vistas.
- Textilier – Istället för att sätta fötterna på en kall hård betongplatta kan det vara skönt med en matta på golvet. Tillsammans med kuddar och filtar får du en trivsam och ombonad känsla.
- Möbler – Anpassa storleken på möblerna efter balkongens storlek och hur du vill använda den.
- Växter – På balkongen kan du odla både ätbara växter och blommor. Tänk på att odla i olika nivåer så får du plats med fler växter.
- Belysning – Belysning bidrar med stor mysfaktor. Solcellsbelysning är ett bra alternativ om det inte finns något eluttag på balkongen.
- Parasoll – Skapa rumskänsla med ett parasoll. Parasollet skyddar inte bara mot solens strålar utan skärmar även av och skapar insynsskydd.
Nytt utseende på webben
Sedan slutet av januari har botkyrkabyggen.se och Mina sidor fått nytt utseende. Tanken är att du lättare ska hitta till de populäraste sidorna och att det ska bli lättare att navigera i mobilen. Nytt är bland annat att menyn alltid ser likadan ut och följer med när du förfl yttar dig på webbplatsen. Förhoppningsvis blir det då lättare att hitta rätt, oavsett om du använder mobil, dator eller läsplatta. För att du snabbt och enkelt själv ska kunna utföra dina ärenden på Mina sidor fi nns snabblänkar till de mest besökta sidorna. Bakom förändringarna ligger fl era undersökningar och intervjuer med hyresgäster och bostadssökande.Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.
Du käre lille snickerbo
I Hamringe rustar två hyresgäster upp det 100 år gamla båthuset på Hamringevägen 88. När det är klart kommer där att finnas en ny fin snickarbod. Under 2022 fortsätter arbetet med att dränera kring fastigheterna i Hamringe. Dräneringen är ett viktigt arbete som skyddar huset från fuktskador.
Förrådsdörrar och tvättstugor
Under 2021 fick Tunavägen 41-47, Nackdalavägen 2-8 samt delar av Tunavägen 33-39 nya förrådsdörrar. I år fortsätter vi att byta ut förrådsdörrarna på resten av Tunavägen och Nackdalavägen.
På Tunavägen 2-24, Nedergårdsvägen 2-24, Boställsvägen 2-24 samt Hemmansvägen 2-24 i Tuna har elektroniska lås installerats i allmänna utrymmen och takrenoveringen är klar. På Tunavägen 14, Nedergårdsvägen 14 samt Munkhättevägen 69 och 79 renoveras tvättstugorna.
Nya entrédörrar på Ringvägen i Vårsta
I höstas byttes entréportarna ut på Ringvägen, samtidigt fick även källargångarna nya dörrar och elektroniskt låssystem för ökad trygghet.
Utanför husen dras ledningar och rör i så kallade kulvertar. Efter ca 50 år behöver kulverten bytas ut. Förra året byttes flera kulvertar i Vårsta/Bremora och i år fortsätter vi med det arbetet.
Senare i vår kommer garaget på Vårstavägen 13 i Bremora att renoveras.
Målning och fönsterbyten
Fönsterbytena fortsätter under 2022 i Segersjö och Tuna. De gamla fönstren byts ut till nya som är mer energieffektiva och tätare än de gamla.
I Segersjö kommer även målningen av trapphusen att forsätta.
Områdeskontoret har flyttat
Tidigare låg områdeskontoret i Tumba på Grödingevägen 13. I slutet av 2021 påbörjades flytten till nyrenoverade lokaler i Storvreten. Numera delar Tumbas områdeskontor lokaler med Storvretens områdeskontor på Storvretsvägen 9. Vad som kommer att hända med lokalen på Grödingevägen är ännu inte bestämt.
Nedskärpning ger böter
Att nedskräpning är olagligt visste du kanske redan. Men visste du även att du från och med årsskiftet kan få böter om du slänger fimpar, tuggummi och annat småskräp på marken? Nedskräpning är ett av vår tids största samhällsproblem som inte bara skadar naturen, havet och djuren, utan även skapar otrygghet.
Nu städar Qvinnorna i Tumba
Hösten 2017 startades Qvinna i Botkyrka som ett jämställdhetsprojekt i Fittja. Numera är det en permanent del i Botkyrkabyggens verksamhet. Till Qvinna i Botkyrka anställs kvinnor från kommunen som står långt ifrån arbetsmarknaden. Qvinnorna har sedan tidigare successivt tagit över ansvaret för städningen av trapphus och tvättstugor i norra Botkyrka. Efter omorganisationen i höstas fick de även ta över en del av de tidigare miljövärdarnas arbetsuppgifter. Sedan januari ansvarar Qvinnorna för städningen av våra utemiljöer i Tumba där de plockar skräp och ser till att det är rent och snyggt kring soptunnor och miljöstationer. De städar även grovsoprummen. Du känner igen dem på deras rosa kläder.
Mina sidor har fått ny design
I slutet av januari gjordes designen på både Botkyrkabyggens webb och Mina sidor om. Tanken med det nya är att du lättare ska hitta till de populäraste sidorna och att det ska bli lättare att navigera i mobilen. Snabblänkar finns till populära funktioner som tvättstugebokning och felanmälan.
Och du hittar allt som rör ditt boende, som exempelvis fakturor och bostadsbytet under Mitt boende. Du når samtliga sidor genom hamburgermenyn i det övre vänstra hörnet.