Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Norsborg 2022 1

Julbelysning på Botkyrkabyggens hus på Hundhamravägen i Norsborg

Enkäter visar att arbetet för ökad trygghet uppskattas av er hyresgäster. Botkyrkabyggens trygghetssatsning Trygga Hus innebär att vi gör en trygghetsbedömning av våra hus som mynnar ut i en åtgärdsplan som ökar tryggheten för dig som bor där.

Hjälp oss göra Norsborg bättre

Den upplevda tryggheten i Norsborg ökar. Det visar en enkät bland våra hyresgäster. Nu fortsätter vi arbetet för trygghet, bättre boende och service. I den satsningen behöver vi dina erfarenheter.

Tack vare svaren i våra enkäter vet vi att Botkyrkabyggens hyresgäster i Norsborg upplever att tryggheten ökat med 1,6 procentenheter mellan åren 2020 och 2021. 73,6 procent upplever att tryggheten är mycket bra eller ganska bra.

Det är viktiga och glädjande fakta. Men för att bli ännu bättre behöver vi dina synpunkter och ändra vårt arbetssätt. Vi kommer att skicka ut fler frågor till våra hyresgäster. Efter en felanmälan och samtal till vår Kundtjänst kan du få frågor om hur du tycker att det fungerade. Om du under en period kontaktar oss flera gånger samma vecka ser vi till så att du inte får en enkät efter varje kontakt, vi begränsar antalet. Du kommer även få den vanliga årliga enkäten men en del får den en annan tid på året.

– Du har erfarenheter som är viktiga för oss för att skapa ett bra boende, trygghet och bättre service. Med tätare information från dig kommer vi kunna göra rätt insats på rätt plats, säger VD Chris Österlund.

Förbättringar kommer att ske hela tiden utifrån det som enkäterna visar och vi kommer omsätta synpunkter i åtgärder som är synliga för dig som bor i Norsborg. Ta chansen att påverka, svara på våra enkäter. Tillsammans skapar vi ett bättre Norsborg!

Sittplats med kuddar, filt, växter och böcker Inred balkongen med kuddar, filtar och växter så får du ett mysigt extrarum.

5 tips för en mysig balkong

En balkong kan vara ett härligt extrarum under årets varma månader. Men många använder inte sina balkonger. Här får du några tips på hur du enkelt kan göra balkongen till din egen oas, ett ställe där du vill vistas.

  • Textilier – Istället för att sätta fötterna på en kall hård betongplatta kan det vara skönt med en matta på golvet. Tillsammans med kuddar och filtar får du en trivsam och ombonad känsla.
  • Möbler – Anpassa storleken på möblerna efter balkongens storlek och hur du vill använda den.
  • Växter – På balkongen kan du odla både ätbara växter och blommor. Tänk på att odla i olika nivåer så får du plats med fler växter.
  • Belysning – Belysning bidrar med stor mysfaktor. Solcellsbelysning är ett bra alternativ om det inte finns något eluttag på balkongen.
  • Parasoll – Skapa rumskänsla med ett parasoll. Parasollet skyddar inte bara mot solens strålar utan skärmar även av och skapar insynsskydd.
Nytt utseende på webben

Sedan slutet av januari har botkyrkabyggen.se och Mina sidor fått nytt utseende. Tanken är att du lättare ska hitta till de populäraste sidorna och att det ska bli lättare att navigera i mobilen. Nytt är bland annat att menyn alltid ser likadan ut och följer med när du förfl yttar dig på webbplatsen. Förhoppningsvis blir det då lättare att hitta rätt, oavsett om du använder mobil, dator eller läsplatta. För att du snabbt och enkelt själv ska kunna utföra dina ärenden på Mina sidor fi nns snabblänkar till de mest besökta sidorna. Bakom förändringarna ligger fl era undersökningar och intervjuer med hyresgäster och bostadssökande.

Bild på Botkyrkabyggens hemsida

En hand som håller i ett bananskal ovanför en papperskorg Sortering av matavfall

Visste du att en biogasbil kan köra ca 1 km på 1 kg matavfall? (källa: SRV). Under 2022 kommer det bli möjligt för dig som bor i Norsborg att sortera ut ditt matavfall. Till matavfall räknas förutom matrester även äggskal, hushållspapper, tepåsar och kaffesump. Matavfallet mals ner och blandas med vatten. Blandningen rötas sedan till biogas. Restavfallet blir till miljövänligt gödsel.

Fasade på St Mikaels väg 2 i Norsborg Loftgångar och balkonger

På St Mikaels väg 2 renoveras loftgångar och balkonger. Arbetet påbörjades i slutet av februari och beräknas pågå under fyra månader. Hela balkongerna och loftgångarna kommer att behöva bilas bort och göras om. När det är klart kommer de att ha fått ett helt nytt utseende med nya räcken. Dessutom kommer inglasning av balkongerna att erbjudas som tillval. Nere i dalen fortsätter arbetet med fasadrenoveringarna. I år har turen kommit till Odens väg.

Innergård på Frejs väg i Norsborg Fler gårdar rustas upp

I vår är det dags att rusta upp gårdarna på Frejs väg 1-15 och 2-16. Under förra året hade du som bor där möjlighet att tycka till om vad du ville ha på gårdarna och vi har tagit fram förslag utefter era synpunkter. Frågorna vi ställde var bland annat om du ville att det skulle fi nnas en grillplats, vilka åldrar lekutrustningen skulle passa för och om du önskade odlingsmöjligheter på gården. Innan arbetet sätter igång kommer du få ta del av förslagen som arbetats fram och tycka till om dem.

Hissrenovering under våren

Våra hissar besiktas och servas regelbundet för att de ska vara säkra att använda. Men ibland behövs en större upprustning. Senare i vår kommer hissarna på Friggs väg 5 och 9, Höders väg 2, 4 och 12, Lokes väg 17-19 samt Odens väg 2-6, 10, 11 och 13 att renoveras.

På Tors väg rustas gårdar upp

Senare i år kommer gårdarna på Tors väg 1–13 och 4–16 att rustas upp. Men vi vill så klart veta vad ni hyresgäster vill ska fi nnas där. Under hela mars har du som bor på Tors väg möjlighet att tycka till om gårdsrenoveringen och lämna dina synpunkter. I en digital enkät får du svara på frågor som gäller exempelvis lekutrustning, sittplatser och odlingsmöjligheter. Enkäten når du antingen genom Mina sidor eller också scannar du QR-koden som finns på anslaget i ditt trapphus.

Nedskräpning ger böter

Att nedskräpning är olagligt visste du kanske redan. Men visste du även att du från och med årsskiftet kan få böter om du slänger fimpar, tuggummi och annat småskräp på marken? Nedskräpning är ett av vår tids största samhällsproblem som inte bara skadar naturen, havet och djuren, utan även skapar otrygghet.

Qvinnorna städar Norsborg

Hösten 2017 startades Qvinna i Botkyrka som ett jämställdhetsprojekt i Fittja. Numera är det en permanent del i Botkyrkabyggens verksamhet. Till Qvinna i Botkyrka anställs kvinnor från kommunen som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det är nu tre år sedan Botkyrkabyggens Qvinna i Botkyrka tog över städningen av trappuppgångar och tvättstugor i Norsborg. Efter omorganisationen i höstas fick de även ta över en del av de tidigare miljövärdarnas arbetsuppgifter. Numera ansvarar Qvinnorna för städningen av våra utemiljöer i Norsborg där de plockar skräp och ser till att det är rent och snyggt kring soptunnor och miljöstationer. De städar även grovsoprummen. Du känner igen dem på deras rosa kläder.

Mina sidor har fått ny design

I slutet av januari gjordes designen på både Botkyrkabyggens webb och Mina sidor om. Tanken med det nya är att du lättare ska hitta till de populäraste sidorna och att det ska bli lättare att navigera i mobilen. Snabblänkar finns till populära funktioner som tvättstugebokning och felanmälan.

Och du hittar allt som rör ditt boende, som exempelvis fakturor och bostadsbytet under Mitt boende. Du når samtliga sidor genom hamburgermenyn i det övre vänstra hörnet.